фото УНІАН

Антимонопольний комітет України чинить тиск на іноземних інвесторів в Україні, повідомляє Голос з посиланням на джерело на тютюновому ринку.

Так, повідомляється, що міжнародні тютюнові корпорації Philip Morris Ukraine, British American Tobacco Ukraine, Japan Tobacco INT Ukraine і Imperial Tobacco Ukraine зазнають утисків через безпідставне звинувачення в "картельній змові", а також у зв'язку з непрогнозованою податковою політикою на тютюновому ринку. Повідомляється, що в зв'язку з цим деякі виробники вже змушене переносять свій офіс з України в країни з більш прозорою системою функціонування інститутів державної влади.

Відео дня

"Який меседж ми посилаємо іноземним інвесторам, про які так часто говорить Президент. Через поспішних дій АМКУ страждає імідж України на міжнародній арені. Більш того, останнім часом почастішали випадки законодавчого лобіювання з боку тіньового ринку - ми бачимо, як деякі представники нинішньої влади активно просувають свої інтереси в тютюновому бізнесі. Гучна "правка Холодова" в законопроекті №1049, проголосована Верховною Радою 4 жовтня, була прийнята виключно в інтересах його бізнесу. Виправлення повністю перерозподіляє фінансові потоки на тютюновому ринку. - так фіксована маржа для рітейлу вигідна для компанії "Т-кіоск", яка належить нардепу від "Слуги народу" Андрію Холодову", - коментує джерело з ринку.