Смілянський підтримує вихід «Укрпошти» на IPO / фото УНІАН

Голова акціонерної компанії «Укрпошта» Ігор Смілянський підтримує вихід акцій компанії на міжнародні майданчики з метою залучення системних інвесторів.

Читайте такожНа приватизацію передали два великі держпідприємства

Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Відео дня

«Шановні друзі, і ті, хто на всіх каналах розповідає, як погано продавати державне майно! Олексій Гончарук - прем'єр-міністр України розповів, що частина акцій «Укрпошти» може бути розміщена на міжнародних майданчиках, і він 100% правий. Більше того, я буду пишатися, якщо ми станемо першою великою державною компанією, яка це зробить», - написав він.

Смілянський також звернувся до скептиків і зазначив, що ще кілька років тому йшлося про те, чи буде існувати «Укрпошта» чи ні, а на сьогоднішній момент вже починаються дебати з питанням «продавати чи ні».

«Тобто, з'явилося щось цінне, що можна продати. Отже, зрада скасовується, а ми працюємо далі», - написав голова "Укрпошти".

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що допускає часткову приватизацію до 10 великих державних підприємств, які виконують соціально значущі функції, включаючи Укрпошту».

За словами прем'єра, ці підприємства можуть або бути заборонені до приватизації повністю, або, що йому подобається більше, підготовлені до так званого IPO, тобто, до виходу на іноземні майданчики для залучення системних інвесторів.Як приклад такої держкомпанії Гончарук назвав «Укрпошту».

2 жовтня Верховна Рада прийняла закон, яким скасовується перелік підприємств, що не підлягають приватизації.

Довідка УНІАН. IPO (Initial Public Offering) - це первинне публічне розміщення акцій компанії (емісія). Це означає, що компанія в перший раз випускає свої акції на ринок, щоб їх могли придбати інвестори, спочатку ніяк з нею не пов'язані.