Зеленський: необхідно побороти корупцію / фото president.gov.ua

Створення єдиних правил гри для бізнесу є необхідною умовою для зростання української економіки, тому є першочерговим завданням для влади.

Читайте такожПрем'єр закликав інвесторів вкладати кошти в Україну

Про це під час відкриття інвестиційного форуму в Маріуполі заявив президент України Володимир Зеленський.

Відео дня

«Почну з головного пріоритету. Це рівні і єдині правила гри для всіх. Для великого, середнього і малого бізнесу, і українського, і міжнародного. За 28 років це стало своєрідним українським НЛО. Всі про це говорять, але ніхто цього не бачив. Ми змінимо це, тому що розуміємо, що тільки чесна конкуренція дозволяє будувати процвітаючу економіку, процвітаючу Україну», - сказав він.

За словами Зеленського, для створення єдиних правил гри необхідно побороти корупцію і забезпечити ефективну роботу правоохоронних органів.

Звертаючись до учасників форуму, президент зазначив, що влада розуміє важливість залучення інвестицій для забезпечення високого рівня економічного зростання в найближчі роки.

«Успіх України - це і ваш успіх. Але ми розуміємо, що він неможливий без стабільного економічного зростання, як мінімум, 5-7% щорічно. Це дійсно амбітне завдання, для вирішення якого необхідне масштабне залучення інвестицій. І цей форум має стати відправною точкою в цьому важливому процесі», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки як мінімум на 40% за п'ять років. За його словами, для забезпечення завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років ВВП України у 2020 році має зрости на 5%, а в 2021-2024 роках – збільшуватися, як мінімум, на 7% на рік.

Прем'єр додав, що для досягнення мети зростання ВВП на 40% в найближчі п'ять років Україна має залучити 50 млрд дол. інвестицій.