Мінфін оголосив конкурс на посаду голови правління «Укрексімбанку» / фото facebook/Ukrexim

Міністерство фінансів України за рішенням наглядової ради державного «Укрексімбанку» оголосило конкурсний відбір на посаду голови правління фінустанови.

Читайте такожВ Укрексімбанку запевнили, що затримання глави не вплине на роботу банку

Як повідомляється на сайті Мінфіну, претендент на посаду повинен мати вищу освіту та досвід роботи в банківському або фінансовому секторі не менше п'яти років, у тому числі не менше трьох років на керівних посадах.

Відео дня

Крім того, претендент повинен бути професійно придатним, мати бездоганну ділову репутацію та відсутність не знятої або непогашеної судимості.

Крім цього, стосовно претендента не повинно бути заборони займати відповідні посади або здійснювати певні види діяльності.

Термін прийому документів від кандидатів обмежений до 18-00 2 грудня.

Також повідомляється, що до відбору кандидатів Мінфін залучив компанію з підбору персоналу «Телент Едвайзорс».

Довідка УНІАН. Голова правління державного «Укрексімбанку» Олександр Гриценко був затриманий співробітниками Служби безпеки України в суботу, 16 листопада, за дорученням Генеральної прокуратури в рамках кримінального провадження.

Гриценко підозрюється в створенні злочинної організації, а також привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом. Суд обрав йому міру запобіжного заходу заставу в розмірі 3 млн грн.

«Укрексімбанк» працює на ринку України з 1992 року та є одним із найбільших банків країни за обсягом активів. 100% акцій банку належать державі.