Ілюстрація REUTERS

Міжнародний валютний фонд поки не визначив дату засідання Ради директорів для затвердження нової програми для України, оскільки це залежить від виконання нашою країною попередніх умов.

Читайте такожДомовленість про нову програму співпраці з Україною є попередньою – МВФ

Про це повідомляється на сайті Фонду з посиланням на заяву голови департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райса.

Відео дня

«У мене немає відомостей про дату. Це залежатиме від реалізації попередніх заходів, а потім буде програма. Залежно від прийнятих заходів, питання буде передано на розгляд Ради директорів», – сказав Райс, відповідаючи на питання, коли керівництво Фонду може прийняти рішення про нову програму для України.

Він нагадав, що минулого тижня відбулася телефонна розмова президента України Володимира Зеленського і директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої, під час якої вона подякувала президенту за вражаючий прогрес в останні кілька місяців в просуванні реформ і продовження твердої економічної політики.

«Співробітники МВФ досягли угоди з українською владою про нову трирічну програму розширеного фінансування на суму близько 5,5 млрд дол. Я хотів би підкреслити, що це угода на рівні персоналу, тобто, вона підлягає обговоренню і затвердженню нашою Радою директорів. Це важливий момент», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості щодо нової трирічної програми розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів Фонду.

Голова НБУ Яків Смолій 12 грудня заявив, що рішення про нову програму може бути затверджено у першому кварталі 2020 року, а серед попередніх умов для укладення угоди - прийняття законів про неможливість повернення неплатоспроможного банку колишнім власникам, створення єдиних юридичних осіб податкової та митної служб, обіг сільськогосподарських земель.