Зарахування зборів і платежів буде відбуватися на нові бюджетні рахунки / фото bank.gov.ua

З 1 січня 2020 року вводяться в дію нові рахунки для зарахування податків, зборів, платежів у державний і місцеві бюджети, зарахування платежів за ними почнеться з 3 січня 2020 року.

Читайте такожУкраїнцям з маленькими зарплатами обіцяють знизити податки: деталі

Як повідомили в прес-службі Податкової служби, інформація про реквізити нових бюджетних рахунків розміщена на сайтах Податкової служби та її територіальних органів у рубриці «Бюджетні рахунки» та головних управлінь державного Казначейства в областях та в Києві.

Відео дня

Зокрема, рахунки відкриті Державною казначейською службою України відповідно до плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 2013 року.

Як повідомляв УНІАН, надходження до зведеного бюджету України, які контролюються Державною податковою службою (ДПС), в січні-листопаді 2019 року становили 662 млрд грн, що на 92,4 млрд грн, або на 16,2%, більше показника за аналогічний період 2018 року.

За підсумками 2018 року надходження до загального фонду держбюджету зросли порівняно з 2017 роком на 15,2% - до 729,4 млрд грн.