Ілюстрація REUTERS

Міжнародний валютний фонд (МВФ) планує вивчити додаткові можливості длядопомоги країнам-членам, які відчувають дефіцит іноземної валюти у зв'язку з епідемією коронавірусу і економічною кризою, що виникла.

Читайте такожУ Нацбанку впевнені, що нова програма з МВФ дозволить Україні пережити кризу без стресів

Про це повідомляється в спільній заяві голови Міжнародного валютно-фінансового комітету (МВФК) Лесетьї Кганьяго і директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої.

Відео дня

«Виходячи за рамки своїх традиційних механізмів кредитування, МВФ вивчить додаткові можливості, щоб допомогти країнам-членам, які відчувають дефіцит іноземної валюти. Ці питання будуть обговорюватися Виконавчою радою МВФ в найближчі тижні. Наша спільна мета - зробити реагування МВФ на кризу ще більш ефективним, допомагаючи його членам швидше і сильніше відновлюватися», - йдеться в заяві.

Повідомляється, що МВФ вже вжив заходів з надання допомоги в погашенні заборгованості для своїх найбідніших членів у рамках Фонду стримування і ліквідації наслідків катастрофи.

«Ми перебуваємо в безпрецедентній ситуації, коли глобальна пандемія охорони здоров'я перетворилася на економічну і фінансову кризу. З раптовою зупинкою економічної активності у 2020 році глобальне виробництво скоротиться. Країни-члени вже вжили надзвичайних заходів для порятунку життів і захисту економічної активності. Але потрібно більше. Першочергову увагу слід приділяти адресній фінансовій підтримці вразливих домогосподарств і підприємств для прискорення і посилення відновлення у 2021 році», - повідомляється у заяві.

Як повідомляв УНІАН, Світовий банк і Міжнародний валютний фонд закликали країни "Великої двадцятки" (G20) відкласти стягнення боргів за кредитними договорами з урядами найбідніших країн світу у зв'язку з економічними труднощами, викликаними розповсюдженням коронавірусу у світі.

16 березня Міжнародний валютний фонд висловив готовність мобілізувати кредитний потенціал в розмірі 1 трлн доларів для допомоги країнам - членам Фонду під час епідемії коронавірусу.