"Нова пошта" очікує падіння споживання в країні / фото УНІАН

Співвласники найбільшої української компанії експрес-доставки «Нова пошта» В'ячеслав Клімов і Володимир Поперешнюк вважають, що найважчим для компанії та економіки України стане другий квартал 2020 року.

Читайте такожПоловина українців заявила, що їм вистачить грошей лише на місяць (інфографіка)

Такий прогноз вони зробили у відкритому листі до співробітників «Нової пошти».

Відео дня

«Ми прогнозуємо, що найважчим для компанії й в цілому для економіки України стане другий квартал 2020 (квітень, травень, червень)», - сказано в листі.

Клімов і Поперешнюк вважають, що причиною цього будуть два ключових чинники.

«Перший - ситуація з епідемією буде погіршуватися, що, на жаль, призведе до збільшення кількості захворювань. Як наслідок, можливі посилення карантинних заходів та продовження карантину на кілька місяців. Другий - ми прогнозуємо падіння споживання, оскільки у позбавлених роботи людей просто не буде можливості щось купувати. В результаті кількість відправлень і доходи компанії знизяться, особливо в травні та червні», - написали вони.

Співвласники компанії допустили зниження обігу «Нової пошти» у другому кварталі з одночасним зростанням витрат.

Також у компанії розглядають варіанти скасування виплат дивідендів власникам компанії; скорочення винагород членам наглядової ради, винагород і премій співробітникам офісу підтримки; переведення працівників на інші підрозділи; скорочення годин роботи співробітників відділень та проведення інших заходів з оптимізації витрат і процесів.

Як повідомляв УНІАН, «Нова пошта» повідомляла, що безкоштовно передасть 2 тис. спеціальних захисних костюмів для лікарів Чернівців як частину допомоги в боротьбі з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.

Також компанія й одна з найбільших українських мереж аптек «Аптека 9-1-1» стали партнерами за програмою доставки лікарських засобів на період карантину.

Довідка УНІАН. Компанія «Нова пошта» заснована у 2001 році як оператор експрес-доставки документів, посилок і вантажів у будь-яку точку України. Компанія має понад 6 тис. відділень по всій Україні, а кількість відправлень за 2019 рік перевищила 212 млн.