ВВП / telegraf.com.ua

Про це повідомив заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб в ексклюзивному інтерв'ю УНІАН.

Читайте такожВВП України в першому кварталі незначно зріс - Держстат

«Передумов погіршувати прогнози поки немає. Щодо ВВП навіть є передумови для поліпшення прогнозу. У нас стандартний цикл перегляду прогнозу. Останній раз ми це робили у квітні, в наступний раз будемо робити у липні», - сказав Сологуб.

Відео дня

Щодо підвищення тарифів на газ він зазначив, що інші складові індексу споживчих цін просіли більш значно, ніж очікувалося.

«Не можна сказати, що через це наші цілі мають змінюватися: була мета 12%, а тепер, наприклад, буде 12,5%. Це орієнтир. Ми даємо собі люфт плюс/мінус 3 процентних пункти. І ми впевнені, що у цьому люфті і будемо - від 9% до 15%», - додав Сологуб.

Як повідомляв УНІАН, ВВП у першому кварталі 2016 року, за оперативними даними Державної служби статистики України, порівняно з попереднім кварталом з урахуванням сезонного фактору знизився на 0,7%, порівняно з першим кварталом 2015 року - зріс на 0,1% .

Інфляція в Україні у квітні 2016 року порівняно з попереднім місяцем прискорилася до 3,5%, до квітня 2015 року - сповільнилася до 9,8%.

Національний банк України прогнозує зростання реального ВВП у 2016 році на 1,1% за інфляції близько 12%.

Ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання ВВП України у 2016 році на 1,5% за інфляції 15,1%, Світовий банк - зростання ВВП на 1% за інфляції 15%.

Згідно з експертним консенсус-прогнозом, складеним УНІАН, зростання валового внутрішнього продукту України за підсумками 2016 року може становити 1% за інфляції до 19%.