Ілюстрація REUTERS

Національний банк України вважає за доцільне почати переговори про нову програму з Міжнародним валютним фондом наступного року у зв'язку із завершенням поточної програми.

Читайте такожМВФ наполягає на коригування цін на газ в Україні

Про це заявив директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук на брифінгу.

Відео дня

«Наступного року буде доцільно почати переговори щодо запуску нової програми, оскільки діюча програма закінчується на початку 2019 року, і для нас критично важливо продовжувати співпрацю з МВФ і надалі», - сказав Ваврищук.

За його словами, Україна має рефінансувати понад 20 млрд дол. валютних боргів упродовж 2018-2020 років, що без активної співпраці з міжнародними фінансовими організаціями буде проблематично.

Раніше в НБУ повідомили, що тривала затримка одержання чергового траншу в рамках програми з Міжнародним валютним фондом загрожує фінансовій стабільності в Україні.

Довідка УНІАН. МВФ у березні 2015 року схвалив чотирирічну програму кредитування економіки України EFF на 17,5 млрд дол. У рамках цієї програми наша країна отримала від Фонду чотири кредитних транші на загальну суму 8,7 млрд дол.

14 грудня заступник голови департаменту комунікацій МВФ Вільям Мюррей на брифінгу у Вашингтоні заявив, що Міжнародний валютний фонд поки що не запланував місію в Україну для перегляду програми співпраці й подальшого виділення кредитного траншу, оскільки не всі умови завершення перегляду виконані українською стороною.