Ілюстрація REUTERS

Національний банк України підтвердив отримання від білоруського державного «Парітетбанку» пакета документів для узгодження купівлі 100% акцій української дочірньої структури російського державного «Сбербанку».

Читайте такожТігіпко купив українську "дочку" російського "Сбербанку"

«Національний банк України офіційно отримав 21 грудня 2017 роки від управління справами президента Республіки Білорусь пакет документів для узгодження через акціонерне товариство «Парітетбанк» (Республіка Білорусь) придбання опосередкованої істотної участі в ПАТ«Сбербанк» в розмірі 100% його статутного капіталу», - йдеться в коментарі прес-служби НБУ, переданому УНІАН.

Відео дня

За інформацією НБУ, зараз отримані документи перебувають на розгляді, за результатами якого регулятор поінформує громадськість додатково.

Також повідомляється, що в рамках чинного законодавства Нацбанк розглядає документи для погодження набуття істотної участі протягом трьох місяців, перевіряючи ділову репутацію інвестора, його фінансове становище і джерела походження коштів.

Довідка УНІАН. «Парітетбанк» заснований у 1991 році і посідає 15-е місце в Республіці Білорусь за розміром активів. Основним акціонером фінустанови є Республіка Білорусь (99,83%), решта 0,17% акцій належать більш ніж 2500 приватним особам.

Дочірній банк російського «Сбербанку» в Україні працює на ринку країни з 2001 року і є однією з найбільших фінустанов за обсягом активів.

Президент України Петро Порошенко 16 березня цього року своїм указом запровадив санкції терміном на 1 рік стосовно українських дочірніх структур російських держбанків, включаючи «Сбербанк», «ВіЕс Банк», «Промінвестбанк», «ВТБ Банк» і «БМ Банк».

Санкції забороняють виведення капіталу на користь материнських структур, але при цьому не зачіпають розрахунки через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізіціі й продажу фінустанов.