Це вдвічі більше, ніж у минулому році / oda.zt.gov.ua

Торік у  Житомирській області завдяки електронним закупівлям через ProZorro  вдалося зекономити 33,3 млн грн, що вдвічі більше за аналогічний показник 2016-го року. 

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

«Коли ми почали вводити обов’язковими електронні закупівлі, було багато скептиків, "ходаків", які просили відмінити або дозволити закупівлі без тендеру. Але на сьогодні ми бачимо результат – економія завдяки ProZorro зростає у геометричній прогресії. У 2017 році вдалося зекономити більше 33 млн грн бюджетних коштів, що вдвічі більше, ніж у 2016 році. Коли рахуєш, скільки це додаткових ліків, медичного обладнання, будівельних матеріалів для соціальних об’єктів, то сумнівів в ефективності таких закупівель  не виникає», – цитує прес-служба відомства голову облдержадміністрації Ігоря Гундича.

Відео дня

Читайте такожУ Житомирі пройшла зустріч з обговорення переваг бюджету участі

Також за  інформаціє департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА, установи Житомирської області у 2017 році через електронні торговельні майданчики уклали 5 тис. 913 договорів на загальну суму 224 млн грн.

За результатами торгів у цій  системі найбільше уклали договорів  такі комунальні установи, як Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня (344), Житомирська обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського (270), Бердичівський геріатричний пансіонат (258),  а також  Довбиський психоневрологічний інтернат (255).

Загалом же, загальна сума зекономлених бюджетних коштів в області  від самого початку впровадження системи електронних закупівель складає 48,3 млн грн.