Голова Нацбанку Яків Смолій / REUTERS

Банківська система України увійшла до поточного кризового року в стабільному стані та без банкрутств на ринку.

Читайте такожЗростання цін минулого року стало мінімальним за останні 6 років – НБУ

Про це повідомляється на сайті Нацбанку з посиланням на главу НБУ Якова Смолія.

Відео дня

"Українська економіка і фінансовий сектор завершили 2019 рік здоровими й міцними. І це особливо важливо сьогодні, коли Україна, як і решта світу, опинилася на межі кризи за пандемії коронавірусної інфекції. Ми увійшли в цей період з ростом економіки та найнижчою за шість років інфляцією. В хорошому стані в кризовий рік увійшов і банківський сектор. Він працює стабільно, надійно і прозоро. Поточний банківський сектор зустрів докапіталізованим, прибутковим і без єдиного банкрутства на ринку", - наводяться в повідомленні слова Смолія.

Також з посиланням на главу НБУ зазначається, що банки вже активно кредитують населення і поступово відновлюють кредитування підприємств.

Як повідомляв УНІАН, раніше НБУ заявив про те, що найбільшого потрясіння українська економіка зазнає у другому кварталі 2020 року.

За прогнозом НБУ, у квітні-червні економіка скоротиться на 11% в річному вираженні, рівень безробіття зросте до майже 12% у сезонно скоригованому вираженні, а зростання зарплат тимчасово зупинитися.