Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України затвердив експеримент з реєстрації безробітних і призначення допомоги з безробіття в електронній формі за допомогою державного порталу "Дія". Про це повідомляється на сайті уряду.

Читайте такожВ Україні різко зросло безробіття, а вакансій поменшало на третину

Зазначається, що відповідне рішення ухвалено постановою Кабміну "Про реалізацію експериментального проекту з реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги з безробіття в електронній формі".

Відео дня

Згідно з повідомленням, для отримання послуги необхідно авторизуватися в кабінеті користувача на порталі "Дія" за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID або Mobile ID і заповнити одну онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо). Після цього на електронну пошту або на телефон прийде підтвердження про надання статусу безробітного та виплату допомоги з безробіття або повідомлення про необхідність доопрацювання, або аргументовану відмову.

"На період карантину статус і призначення допомоги з безробіття присвоюється в перший же день після подання такої заяви. Після завершення карантину буде змінено час розгляду заяви, а також з'явиться функціонал для прямої комунікації менеджера Служби зайнятості та користувача з пошуку роботи", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше Кабінет міністрів спростив отримання допомоги з безробіття на період карантину. Реєстрація безробітних і призначення виплати тепер здійснюється з першого дня після подачі заяви, а не з сьомого, як було раніше.

Мінімальну допомогу з безробіття на час карантину збільшено з 650 до 1 тис. гривень.