Ілюстрація REUTERS

Група компаній «Метінвест» у першому півріччі 2021 року заплатить понад 10 мільярдів гривень податків, що в 7,5 разів більше, ніж роком раніше.

При цьому державний і місцеві бюджети України відчують збільшення податкових надходжень від «Метінвесту»  вже в травні. Про це в ефірі ТРК «Україна» заявив генеральний директор ТОВ «Метінвест Холдинг» Юрій Риженков, пише uaprom.info

«За перше півріччя 2021 року підприємства Групи «Метінвест» виплатять понад 10 млрд грн податків, податку на прибуток. Для порівняння, у першому півріччі минулого року, 2020 року, це було 1,4 млрд грн. Це серйозне збільшення, яке вже зараз, вже в травні місяці відчує державний бюджет, відчують місцеві бюджети», - зазначив Риженков.

Відео дня

Зокрема, податкові надходження від підприємств групи «Метінвест» поповнять місцеві бюджети там, де розташовані промислові об'єкти холдингу. Завдяки цьому фінансування на місцях отримають комунальники, освітяни та лікарі.

Нагадаємо, група компаній «Метінвест» з 1 травня 202 року підвищує заробітні плати виробничого персоналу своїх українських підприємств.