Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України підтримав постанову Міністерства соціальної політики про надання грошової допомоги фізичним особам-підприємцям, які мають дітей, на період дії карантину у зв'язку з надзвичайною ситуацією в Україні, викликаною коронавірусною хворобою.

Читайте такожПродукти, ліки, маски: в Україні ввели держрегулювання цін на ряд продуктів і товарів (список)

Відповідну постанову прийнято на засіданні уряду з подальшою доробкою протягом трьох днів.

Відео дня

Як зазначила присутня на засіданні міністр соціальної політики Марина Лазебна, постанова передбачає надання допомоги на кожну дитину фізосіб-підприємців на спрощеній системі оподаткування, які належать до першої або другої групи платників єдиного податку і не використовують найману працю.

«Ці люди переважно працюють у сфері послуг, зараз вони позбавлені доходу, тому ми пропонуємо допомогу на кожну дитину до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму, передбаченого для дітей такого віку», - сказала Лазебна.

Крім того, за словами міністра, для громадян, які втратили роботу, спрощується доступ до отримання допомоги для малозабезпечених сімей.

«Громадянам, які зареєструвались як безробітні, буде нарахована допомога. Розмір допомоги може становити в середньому 3 тис. грн, до нас можуть звернутися, за нашими розрахунками, близько 100 тис. сімей», - повідомила Лазебна.

Також, згідно з постановою, передбачається збільшення терміну наявності простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг з двох до трьох місяців при розв'язанні питання про продовження субсидій на наступний період.

Кошти на ці заходи передбачається виділити з фонду по боротьбі з коронавірусною хворобою.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету України на 2020 рік, необхідні для боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 і передбачають підвищення бюджетного дефіциту втричі – до 298 млрд грн.

Кабінет міністрів України підтримав постанову Міністерства соціальної політики про виплату одноразової грошової допомоги в розмірі 1 тис. грн окремим категоріям населення.