В Раді розповіли, як може змінитися курс валют / фото ua.depositphotos.com

Коливання валютного курсу в Україні збільшуватимуться. На ситуацію впливає низка причин. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетманцев.

"Можу сказати, що волатильність, тобто коливання, збільшуватимуться. Курс може просідати, коли є причини. Наприклад, під впливом сезонних факторів. Як ми бачимо це зараз. Коли так відбувається, немає сенсу тримати його на рівні 36, і НБУ не тримає його на цьому рівні", – розповів нардеп.

Він вказав, що кінцева мета – відпустити курс взагалі, коли для цього будуть усі необхідні передумови, а ринок сам зможе себе балансувати за значно меншої участі НБУ.

Відео дня

Однак подальші дії Нацбанку залежать від фінансової стійкості. Наразі міжнародні резерви достатні для управління валютними очікуваннями та збереження відносної валютної стабільності.

Курс валют в Україні

Валюта після вихідних продовжує дорожчати. Готівковий курс долара до гривні в банках України у понеділок, 8 січня, подорожчав на 15 копійок. Середній курс євро до гривні сьогодні подорожчав на 10 копійок. Середній курс долара у валютних обмінниках Києва сьогодні подорожчав на 5 копійок.

Раніше УНІАН писав, що зростання курсу долара, яке спостерігається останнім часом, зумовлене низкою чинників, але будь-які зміни курсу є нормальним явищем за режиму гнучкого курсоутворення.

Вас також можуть зацікавити новини: