У столичних обмінниках змінилася вартість європейської валюти / фото УНІАН

Готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва сьогодні, 3 липня, залишився на рівні попереднього показника - 37,40 грн/дол.

Як передає кореспондент УНІАН, щодо євро курс гривні зміцнився на 3 копійки і становить 41,10 грн/євро. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 36,80 грн за дол., євро - 40,40 грн за євро.

Варто зазначити, що НБУ наприкінці липня минулого року різко підвищив офіційний курс американської валюти - вартість долара "підскочила" на 25% й почала становити 36,57 грн/дол.

Відео дня

Цікаві новини про курс долара та євро - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий прогнозував, що на валютному ринку України цього тижня - з 3 до 9 липня - очікується відносна стабільність зі збереженням тенденцій другої половини червня: готівковий курс долара перебуватиме в рамках 37-38 грн/дол., а євро - 40-41,5 грн/євро.

Економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ висловив думку, що після перемоги України над Росією ситуація на валютному ринку залежатиме від формату завершення війни та обсягу коштів, які надходитимуть від західних партнерів на відновлення: при достатньому обсязі коштів на відновлення буде спостерігатися серйозний приплив валюти в країну і гривня почне зміцнюватися.

Вас також можуть зацікавити новини: