фото УНІАН

"Смотрящий" за Києвом Денис Комарницький планує побудувати новий ЖК у Святошинському районі на території діючого спортивного комплексу.

Про це повідомляє Dubinsky.pro, підкреслюючи, що робиться це не без допомоги самого Кличка".

“Комплекс «Наука Спорт» знаходиться по вул. Академіка Вернадського, 32. На величезній території розташувалися тенісні корти з трибунами, спортзал, басейн, реабілітаційний центр, футбольне поле. Нещодавно до Dubinsky.pro потрапив «Меморандум», метою якого є реалізація проекту будівництва житлового комплексу на земельній ділянці площею 3,2 гектара. Знаходиться земельна ділянка в користуванні у ПРАТ "НАУКА-СПОРТ" - передано в оренду на 25 років для експлуатації та обслуговування будівель і споруд спортивного комплексу, рішення Київради №43/1253 від 2004 року", - йдеться в матеріалі.

Відео дня

Там повідомляється, що учасниками угоди виступають група компаній «Інтергал-Буд» (забудовник) в особі Олександра Галяса і ТОВ «СОФФІТРЕЙД» в особі Валерія Мельника.

“Згідно з меморандумом, «СОФФІТРЕЙД» реалізує своє право на будівництво об'єкта, за договором від 22 січня 2018 року, укладеним з «НАУКА-СПОРТ», як землекористувачем. По суті, Він є власником лише номінально. Фактично ж він представляє інтереси схемника Дениса Комарницького, який зараз є "смотрящим" по Києву. На «СОФФІТРЕЙД» і Комарницького в цьому проекті покладалися завдання, які можливо вирішити тільки через Київраду і не без допомоги самого Кличка. Це і супровід поділу земельної ділянки, і зміна цільового призначення та отримання дозволу на виконання будівельних робіт, а також вирішення багатьох інших питань, які потребують протекції чиновників міськради", - зазначає видання.

За його інформацією, в ході поділу ділянки з'явилася третя особа - ТОВ «Наука-Комфорт». Ця компанія ще у квітні 2014 року купила нерухоме майно, розташоване на ділянці спорткомплексу.

“ТОВ «Наука-Комфорт» створено у квітні того ж 2014 року. Його засновником є ТОВ «Імідж Кепітал», кінцевими бенефіціарами якого виступають Володимир і Світлана Клименки і двоюрідний брат колишнього заступника голови Мінрегіонрозвитку Лева Парцхаладзе - Георгій Цагарєїшвілі. Мабуть, колись і сам Цагареїшвілі хотів провернути цей фінт з землею спорткомплексу, маючи багатий досвід у цих питаннях, так і девелоперську компанію. Але не вийшло. Тому чекав підходящої можливості. А тут Комарницький зі своїми можливостями у ДАБІ, Київраді і хто його знає де ще", - йдеться в статті.

Автор підкреслює, що саме Лев Парцхаладзе потужно приклався до створення і впровадження нових державних будівельних норм, завдяки яким тепер девелопери самі зможуть вирішувати, що будувати на ділянці.

“Таким чином, одним лише розчерком пера Київрада отримала можливості «мага і чарівника», перетворюючи в секунду стадіон у ще один негативний комплекс з порушенням всіх норм і правил будівництва. А схемники Комарницький у зв'язці з Цагареїшвілі з задоволенням їм у цьому підіграють, спотворюючи при цьому територію Києва", - резюмує Dubinsky.pro.