Сильні дощі спричиняють паводки / Фото УНІАН

Для подолання наслідків паводку на Івано-Франківщині, за попередніми даними, необхідно щонайменше 400 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в ході онлайн-брифінгу розповів голова Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів.

За його словами, практично у всіх районах спостерігається значне підтоплення житлових будинків, дворових господарств, присадибних ділянок, сільгоспугідь.

Відео дня

«У результаті стихії у Верховинському районі відрізаними є 19 сіл, загинуло дві особи та одна людина вважається безвісти зниклою. Мають місце руйнування захисних дамб, берегів рік, розмив доріг та їх перекриття через зсуви ґрунту. Було заблоковано рух на автодорозі державного значення у с. Микуличин. Станом на даний час його відновлено, а от проїзд на трасі «Криворівня – Чернівці» повністю заблокований. За прогнозами, очікуються сильні опади та подальше значне підняття рівнів води в річках. Піку стихії очікуємо на завтра», - розповів він.

Читайте такожМер Чернівців закликав містян готуватися до масштабної повені

За словами Федоріва, вчора відбулося засідання обласної комісії ТЕБ і НС, утворено постійно діючий штаб із ліквідації наслідків стихії.

Він додав, що органами державної влади та місцевого самоврядування спільно з аварійно-рятувальними службами проводяться першочергові відновлювальні та рятувальні роботи та евакуаційні заходи, уточнюються необхідні суми коштів для проведення робіт.

«Сума коштів, необхідна для відновлення постраждалих об’єктів та територій, за попередніми оцінками, становить понад 400 млн грн. Нами підготовлено відповідний проект звернення до Кабінету міністрів України щодо виділення коштів на подолання цієї ситуації. Із обласного бюджету також виділено субвенцію в розмірі 1 млн грн та 5 625 л дизельного пального для виконання першочергових заходів із ліквідації наслідків стихії», - розповів Федорів.

Як повідомляв УНІАН, до кінця доби 23 червня у Чернівецькій та Івано-Франківській областях прогнозують надзвичайно сильні дощі. Оголошено ІІІ рівень небезпечності ( червоний).