Гривня залишиться в "звичному коридорі", прогнозує експерт / фото УНІАН

На українську національну валюту чекає нове ослаблення - цьому сприятиме вихід нерезидентів з ОВДП. Інформація про те, що МВФ схвалив виділення Україні майже $700 мільйонів, не стримає падіння курсу гривні, прогнозує старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович.

Про це він сказав у коментарі "РБК-Україна".

Котович прогнозує, що гривня буде слабшати, але в підсумку залишиться в "звичному коридорі" - 26,5-27 грн/$.

Відео дня

За його словами, недавній продаж валюти "Укренерго" зміцнив гривню, але це було нівельовано подальшим попитом від нерезидентів, що виходили з ОВДП.

"Тому зміцнення курсу на початку листопада не було тривалим і на загальному негативному тлі гривня ослабла до більш ніж 26,5 грн/$. Не допомогла тут і сплата квартальних податків, яка традиційно сприяє зміцненню гривні", - пояснює експерт.

Читайте такожНайближчим часом курс гривні перебуватиме під тиском - прогнозВін нагадав, що Нацбанк продавав валюту для стримування ослаблення гривні. У підсумку було продано $108 мільйонів, куплено - $5 мільйонів.

"Найбільше НБУ продав у п'ятницю, коли нерезиденти активізувалися з виходом з гривневих облігацій. І тільки завдяки інтервенціям в результаті гривня втратила за тиждень 1,2%", - говорить аналітик.

Курс валют на 23 листопада

Національний банк України на вівторок, 23 листопада, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 26,66 грн/$, тобто гривня ослабла на 9 копійок у порівнянні з попереднім показником.

Офіційний курс гривні до євро на вівторок встановлений на рівні 30,06 грн/євро, тобто гривня ослабла на 8 копійок у порівнянні з попереднім показником.