Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до Верховної Ради з проханням відправити на доопрацювання проект програми діяльності уряду, про що він заявив з трибуни парламенту.

Читайте такожРада розглядає звільнення та призначення міністрів (трансляція)

«Важливо не коли, а важливі зміст і якість документа. Важливо, щоб програма відповідала тим викликам, які маємо сьогодні. Важливо, щоб вона була професійно написана, а головне - виконувалась і давала результат, а не залишалася мріями на папері, як це часто бувало. Саме тому ми проситимемо народних депутатів відправити ту програму діяльності уряду, яку винесено на голосування, на доопрацювання», - сказав він.

Відео дня

За словами прем'єра, після цього Кабмін внесе в парламент оновлений проект програми своєї діяльності, який розроблено разом з усіма комітетами Верховної Ради.

Як зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, в умовах пандемії коронавірусу кожна країна змушена сама шукати відповідь на цей виклик.

«Нашою мотивацією в цій відповіді має стати не послужливість іноземним кредиторам і загравання з іноземними імпортерами, а безумовний захист інтересів українського громадянина, українського підприємства, українського товару і української послуги. Україні час розраховувати на себе. Драйвером української економіки повинні стати українські виробники, а не іноземні компанії. Кров'ю української економіки мають стати гроші, надруковані в Україні, а не надіслані організаціями з-за кордону. Інвесторами в українську економіку має стати український бізнес, який заслуговує найкращих нянь у світі», - сказав він.

За його словами, такий підхід не означає, що Україна свариться з іноземними партнерами.

«Навпаки - ми продовжуємо з ними конструктивний діалог. Але міжнародне партнерство повинно ґрунтуватися на принципах економічної самодостатності країни, а найнадійнішою ознакою самодостатності є експорт вітчизняних товарів і імпорт іноземної сировини. Саме такий курс на економічну самодостатність ми хотіли б бачити в програмі дій уряду в умовах кризи», - сказав він.

Наталуха зазначив, що у Кабміну Шмигаля не було достатньо часу в умовах пандемії, щоб підготувати гідний документ, тому профільний комітет рекомендує повернути програму на доопрацювання з урахуванням пропозицій, висловлених під час її обговорення.

Як повідомляв УНІАН, більша частина комітетів парламенту під час обговорення програми діяльності уряду піддали її критиці.