Ілюстрація REUTERS

Aliexpress очолює рейтинг закордонних інтернет-магазинів в Україні. У квітні 2020 року кількість замовлень з Aliexpress зросла на 28% у порівнянні з квітнем минулого року.

Читайте також"Укрпошта" та "AliExpress" запустили вантажні авіарейси з посилками до України

Про це повідомила прес-служба "Нової пошти".

Відео дня

За 1 квартал 2020 року "Нова пошта Глобал" доставила лише літаками понад 1 тисячі тонн товарів з Китаю і США.

Згідно з повідомленням, в середньому за день клієнти "Нової пошти" замовляють близько 2,6 тонни товарів виключно з AliExpress.

Зазначається, що розмір середнього чека на Aliexpress зріс з 6,6 долара до 11,6 долара. Серед замовлень українців збільшилася кількість захисних засобів і товарів медичного призначення - маски, респіратори, термометри та інше.

Найпопулярнішими категоріями товарів залишаються чохли для телефонів, кабелі, зарядні пристрої, одяг, взуття, білизна і БАДи.

Після AliExpress найбільш популярними серед українців є американські онлайн-магазини: iHerb, Ebay, Amazon і 6p.m.

Найактивнішими покупцями з-за кордону залишаються мешканці великих міст - Києва, Харкова, Одеси, Дніпра та Львова. За час карантину вдвічі збільшилася кількість замовлень від клієнтів із Житомирської області.

Як повідомляв УНІАН, оператор міжнародної експрес-доставки "Нова пошта Глобал" (Nova Poshta Global, NPG), що входить у групу компаній найбільшого українського оператора поштового зв'язку "Нова пошта", розширив транспортні канали доставки посилок з Китаю шляхом відкриття залізничного маршруту.

У квітні "Нова пошта" і міжнародний логістичний оператор Cainiao Network, що належить китайській компанії Alibaba Group, запустили доставку посилок з Китаю в Україну чартерними вантажними рейсами.

Довідка УНІАН. Компанія "Нова пошта" заснована у 2001 році як оператор експрес-доставки документів, посилок і вантажів у будь-яку точку України. Компанія має понад 6 тисяч відділень по всій Україні, а кількість відправлень за 2019 рік перевищило 212 мільйонів.