Станом на сьогодні вже 5,5 мільйонів українців відкрили картки в банках / фото УНІАН Володимир Гонтар

Виплати в 1 тисячу гривень в рамках програми "еПоддержка" отримали вже понад 2,3 мільйона українців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомила міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте такожУкраїнці, вакциновані за кордоном, зможуть отримати "тисячу Зеленського"

Відео дня

"Станом на сьогодні вже 5,5 мільйонів українців відкрили картки в банках, у нас сформовані заявки в "Дії" на отримання виплат від 4,5 мільйонів українців. Понад 2,3 мільйона українців вже отримали виплату в 1000 гривень. Понад 200 мільйонів гривень вже витрачено тими, хто сформував картки та скористався цією програмою", - сказала вона.

Як додав присутній на брифінгу міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, на сьогодні до програми підключені шість банків ("А-Банк", "Альфа-Банк", "ПриватБанк", "Укргазбанк", "Monobank", "Ощадбанк") і ще 13 банків знаходяться в процесі підключення до неї.

Гроші за вакцинацію:

  • 5 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках нової програми підтримки креативного, спортивного та транспортного секторів економіки українці, які отримали дві дози антикоподібної вакцини, зможуть отримати через додаток "Дія" по 1 тис.грн.
  • Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів в спортзали, відвідування кінотеатрів, театрів, купити квитки для подорожей всередині країни та ін.
  • Також Зеленський запевнив, що для вакцинованих громадян, які не зареєстровані в додатку "Дія", держава забезпечить альтернативну можливість отримати ці гроші.
  • 2 грудня 2021 року Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2021 рік 8 млрд грн. Їх направлять на виплати вакцинованим громадянам. У держбюджеті на 2022 рік на програму передбачено 3 млрд грн.
  • 19 грудня 2021 року в Україні офіційно стартував проект "еПоддержка".