Програмою скористалися майже 4000 бізнесів / фото УНІАН Володимир Гонтар

В Україні загальний обсяг позик за програмою доступних кредитів для малого та середнього бізнесу «5-7-9» вже перевищив 9 млрд грн.

Про це написав у Facebook прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожКабмін має намір розширити "доступні кредити" на середній бізнес

Відео дня

"Останній місяць чітко продемонстрував, що програма доступних кредитів для МСБ "5-7-9" досягла успіху. Загальний обсяг позик вже перевищив 9 млрд грн", - повідомив глава уряду.

Він додав, що програмою скористалися майже 4000 бізнесів.

Скріншот з Facebook

На наступний рік на програми доступного кредитування для бізнесу Уряд передбачив у бюджеті 12 млрд грн.

Скріншот з Facebook

Хронологія подій

  • 3 лютого 2020 року уряд оголосив про старт програми "доступні кредити 5-7-9%", оцінюючи її потенціал цього року в 50 тисяч кредитів.
  • 17 червня Кабмін спростив доступ до кредитів, які видаються представникам малого і мікробізнесу в рамках програми, пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості діючого бізнесу і знявши обмеження за напрямками використання і максимальної суми кредиту.
  • У програмі беруть участь 18 банків.
  • 4 вересня 2020 року Кабмін України заявив про те, що програма доступних кредитів буде поширюватися і на середній бізнес.
  • 13 вересня 2020 року Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Одеської області повідомив, що програму "доступні кредити 5-7-9%" планується розширити на фермерів, які постраждали від посухи.