Ставлення суспільства до криптовалют є багато в чому упередженим через певні міфи, каже засновник криптобіржі WhiteBIT

Попри прогнози деяких скептиків минулорічна турбулентність, пов'язана з падінням однієї відомої криптобіржі, не вплинула суттєво на ринок криптовалют. Ніякого колапсу криптовалюти не відбулося та й не могло відбутися, в принципі. Навпаки, сьогодні ринок живе, розвивається і демонструє зростання.

У квітні вартість Bitcoin вперше з червня 2022 року перевищила позначку у $30 000 – найпопулярніша криптовалюта набрала понад 80%, що є найкращим квартальним приростом за два роки. Тобто не було і немає ніякої глобальної кризи криптовалюти як явища. Про це у своїй колонці розповів засновник та СЕО однієї з найбільших криптобірж Європи WhiteBIT Володимир Носов.

За його словами, сьогодні ставлення суспільства до криптовалют є багато в чому упередженим. Причина в багатьох міфах, які заполонили інфопростір. Звідси незнання, нерозуміння і недовіра. "Важливо розуміти: те, що відбувалося з криптовалютами восени 2022-го року – це  типовий процес, характерний для будь-якого ринку, що переживає непростий період. У ньому немає нічого надзвичайного. Такі стадії проходить будь-який ринок: фондовий, аграрний, інвестиційний тощо. І криптовалюта не є винятком", – зазначає Володимир Носов.

Відео дня

Засновник та СЕО WhiteBIT переконаний, у більшості міфів криптовалюта позиціонується як щось сумнівне, непрозоре, те, що становить загрозу світовій економіці. Насправді ж, на його думку, криптовалюта "загрожує" традиційній фінансовій системі, але виключно в розумінні конкуренції та якості, бо є більш прогресивною, надійною, швидкою, безпечною. Криптовалюта в перспективі може повністю замінити фіат (фіатні гроші, вартість яких встановлює, контролює та гарантує держава. – Прим. ред.). Звісно, традиційний світ, який будувався століттями, прагне цьому опиратись. "Якби криптовалюта реально загрожувала світовій економіці, вона могла б вже спровокувати не одну кризу. Основні переваги технології блокчейн – це безпека, надійність і децентралізація. І це абсолютно не про загрозу світовій економіці", – пояснює Володимир Носов. 

Концепція децентралізованої валюти, якою є крипта, передусім була створена для розширення можливостей для людей і сприяння фінансовій демократизації шляхом усунення посередників, таких як державні установи та фінансові корпорації. Криптовалюти пропонують звичайним людям можливість отримати більше контролю над своїми фінансами. 

"Міфів навколо криптовалют багато, а реальність одна. Майбутнє світу за блокчейн-технологіями та криптовалютами. Цей процес неможливо зупинити. Він природний і відповідає сучасним викликам та вимогам часу. Колись аграрна революція стала основою сільського господарства. Індустріальна – породила нові галузі промисловості. Довгий час вугілля вважалося "чорним золотом". Потім прийшли автоматизація та глобалізація. Криптовалюта вже незворотно змінила фінансову систему, а блокчейн-спільнота формує нове майбутнє. Bitcoin – це нове золото. І той, хто розуміє це сьогодні, завтра буде далеко попереду інших", – резюмує Носов.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Носов оголосив про те, що криптовалютна біржа WhiteBIT надала можливість вболівальникам української збірної першими  придбати квитки на гру Україна – Мальта, яка відбудеться 19 червня, за криптовалюту завдяки технічному рішенню від Whitepay.