Фото dkhz.com.ua

Комісія із захисту конкуренції Республіки Сербія надала дозвіл міжнародній вертикально інтегрованій гірничо-металургійній групі компаній «Метінвест», що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, придбати одне з провідних коксохімічних підприємств України «Дніпродзержинський коксохімічний завод», яке контролює російська гірничо-металургійна група «ЄВРАЗ».

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному сайті держоргану Сербії.

Згідно з повідомленням, «Метінвесту» дозволено придбати 94,55% акцій підприємства.

Відео дня

Читайте також"Метінвест" випустить єврооблігації на $1,5 млрд

Довідка УНІАН. «ЄВРАЗ Дніпродзержинський КХЗ» спеціалізується на виробництві коксу, смоли сульфату амонію і продуктів переробки.

«ЄВРАЗ» придбав «Дніпродзержинський КХЗ» наприкінці 2007 року.

«ЄВРАЗ Груп» є вертикально інтегрованою металургійною і гірничодобувною компанією, а також виробником ванадію з активами в Росії, Україні, США, Канаді, Чехії, Італії і Південній Африці.

Читайте також Через війну на Донбасі "Метінвест" Ахметова скоротив виробництво сталі на 20%

«Метінвест» - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Виробничі потужності підприємств «Метінвесту» дозволяють не тільки повністю задовольняти власні потреби в сировині, рідкій сталі і напівфабрикатах, а й забезпечувати значну частину українських і європейських підприємств, а також металургію Азії.

Основними акціонерами «Метінвесту» є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,25%) і група компаній СМАРТ (23,75%) на чолі з Вадимом Новінським.