В України є всі підстави очікувати позитивного висновку Єврокомісії / Фото УНІАН

Україна в 2017 році очікує укладення угод з Європейським Союзом про оцінку відповідності та прийнятності продукції (угоди АСАА) за трьома технічними регламентами промислової продукції, низьковольтного обладнання, машин та електромагнітної сумісності.

Читайте такожВ Україні до 2018 року хочуть скасувати обов'язкову сертифікацію продукції

Про це повідомляється в звіті про виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, підготовленому Урядовим офісом з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Відео дня

«В України є всі підстави очікувати позитивного висновку Єврокомісії за результатами перевірки інституційної та законодавчої складових системи технічного регулювання і, як результат, підписання угод АСАА для перших трьох секторів в 2017 році», - йдеться у звіті.

Також, згідно зі звітом, пріоритетом уряду є досягнення відповідності вимогам ЄС в інших секторах промисловості, що дозволить розширити дію угод АСАА.

Як повідомляв УНІАН, Україна в 2016 році почала переговори з Європейським Союзом про скасування необхідності додаткової сертифікації промислової продукції (угода АССА) за трьома технічними регламентами: машини, низьковольтне електричне обладнання та електромагнітна сумісність обладнання.