Державне підприємство «Конотопський авіаремонтний завод «АВІАКОН» отримав державне замовлення на випуск вертольотів.

Про це УНІАН повідомили сьогодні в прес-службі Сумської облдержадміністрації.

Перша партія вертольотів в кількості 18 штук буде випущена вже в цьому році, а до 2014 року планується збільшити обсяги виробництва вертольотів до 40 штук на рік. Крім того, підприємство виграло тендер Міністерства оборони України на капітальний ремонт вертольотів Мі-8 з дообладнанням під вимоги ООН і стандарти Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) на суму 60,006 мільйонів гривень до 18 грудня. Договір укладено 12 вересня.

Відео дня

Голова Сумської ОДА Юрій Чмир зазначив, що область демонструє впевнені кроки в реалізації даної державної програми. За його словами, «найближчим часом» потужності конотопського підприємства збільшаться більш ніж у три рази, що дозволить створити нові робочі місця, а також отримувати додаткові відрахування до бюджетів і значно розвинути інфраструктуру. А вже в 2015 році продукція заводу буде реалізовуватися не тільки в Україні, але і за кордоном.

Довідка УНІАН. Конотопський авіаремонтний завод «АВІАКОН» розпочав свою діяльність в 1931 році як авіаційні майстерні у складі 18-ї авіабригади УВО. Сьогодні основними напрямками діяльності підприємства є: капітально-відбудовний ремонт і переустаткування вертольотів Мі-24, Мі-35, Мі-17, Мі-8, Мі-26, Мі-2 усіх модифікацій; ремонт агрегатів вертолітного, приладового, спеціального й радіоелектронного устаткування ; дослідження технічного стану вертольотів у місцях їхньої експлуатації; капітальний ремонт і ремонт за технічним станом вертольотів Мі-17, Мі-35 та їх модифікацій виїзними бригадами на базі експлуатанта; продовження міжремонтних ресурсів; балансування несучого і рульового гвинтів вертольота з використанням обладнання CHADWICK; антикорозійна обробка планера вертольотів і літаків, фарбування літальних апаратів поліуретановими емалями фірми Du Pont; виготовлення шлангів високого та низького тиску для вертольотів Мі-8/17, Мі-24/35, Мі-2 усіх модифікацій; виготовлення остекления вертольотів «Мі» всіх типів і модифікацій; виготовлення гумовотехнічних виробів для ремонту агрегатів вертольотів; навчання і підвищення кваліфікації авіаційного персоналу замовників на навчальній базі ДП «АВІАКОН», виконання капітально-відновлювального ремонту вертольотів розробки КБ ім. М.Л. Міля.