Toyota отзывает более 500 тысяч автомобилей / REUTERS

Японська компанія Toyota оголосила в четвер про відкликання по всьому світу 516 тис. автомобілів у зв'язку з виявленням різних дефектів, повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на місцеві ЗМІ. У корпорації уточнили, що більшість машин з несправностями - 430 тис. - були продані в США.

Відкликанню підлягають, зокрема, 450 тис. мінівенів Sienna моделей 2004-2011 років. Як з'ясувалося, сіль, застосовувана в багатьох країнах для боротьби з обмерзанням на дорогах, під час попадання на кріплення запасного колеса під днищем автомобіля може викликати корозію. В результаті запаска може відвалитися прямо під час руху.

Читайте такожToyota відкликає понад 6 млн автомобілів у всьому світі через п'ять дефектів

Відео дня

Щорічно в США продається майже 90 тис. автомобілів марки Toyota Sienna. У класі мінівенів цей автомобіль поступається за популярністю лише Dodge Caravan американської компанії Chrysler.

Сервісна акція торкнеться також 16 тис. седанів Lexus GS 250 і Lexus 350 моделей 2013 року, у яких виявлені проблеми з гальмами. Крім того, у 50 тис. позашляховиків Highlander моделі 2014 року виявився несправний один із датчиків подушок безпеки.

Читайте такожУ Європі за 38 млн євро створять інфраструктуру для авто на водневому паливі

Toyota заявила, що їй невідомо про будь-які інциденти, викликані виявленими несправностями, і пообіцяла безкоштовно відремонтувати автомобілі, які підлягають відкликанню.