Прем'єр дав два тижні на збір інформації / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства протягом двох тижнів проаналізувати, як в цілому по країні комерційні забудовники виконують частину своїх зобов'язань щодо зведення соціальної інфраструктури.

Читайте такожВ Україні хочуть підвищити надійність проектування висоток

Про це він заявив на засіданні Координаційної ради з питань реформи освіти, яка проходить в Дніпрі.

Відео дня

«Я даю доручення – за два тижні проаналізувати всі обласні та районні центри, вивчити і показати статистику. Досить дурити людей. Якщо квартира, торговий центр, магазин приносять колосальні прибутки забудовникам, я не проти цих доходів. Але в комплексній забудові, так норми прописані, повинні бути всі умови, щоб люди проживали», - сказав Гройсман.

Прем'єр звернув увагу, що зведення соціальної інфраструктури є обов'язком для комерційних забудовників, тому відсутність таких об'єктів може свідчити про корупцію місцевих чиновників.

«По всій країні ми бачимо, що будуються великі житлові масиви або групи житлових будинків. У мене питання – чому, коли будуються квартири, поруч не будуються дитячий садок для жителів, школа, поліклініка... Це серйозний розбір. Я вважаю, що коли громада дає дозвіл будувати житлові масиви і не будують за кошти інвесторів садки і школи, я хочу сказати, що це вищий ступінь корупції і хабарництва. У будівництво квадратного метра житла кошти (на будівництво соціальних об'єктів – УНІАН) закладаються. Якщо у нас немає цих об'єктів, у мене виникає питання: де гроші?», - сказав Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня Гройсман доручив міністерствам освіти, молоді та спорту, а також регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ розробити програму відновлення шкільних стадіонів в країні, терміном на три роки.