Ілюстрація REUTERS

Фонд енергоефективності з вересня цього року компенсуватиме до 40-50% витрат на заходи з енергоефективності для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у рамках програми «Енергодім».

Читайте також«Ощадбанк» продовжить видавати «теплі кредити»

Про це віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко написав на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Наш Фонд енергоефективності вже має програму з енергомодернізації багатоповерхівок, яку в п'ятницю затвердила наглядова рада Фонду! Вже з вересня ОСББ зможуть подаватися на участь у програмі, отримувати гранти і модернізувати свої будинки, зменшувати енергоспоживання", – написав він.

Як уточнив Зубко, програма «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в розмірі 40% вартості робіт для пакету «Легкий» і 50% - для пакету «Комплексний». Крім того, перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.

Як повідомляв УНІАН, Фонд енергоефективності України підписав угоду з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) про виділення 235 млн дол. на енергомодернізацію житлового фонду ОСББ в найближчі чотири роки. Фінансування відбуватиметься за рахунок коштів держбюджету України, фінансової підтримки ЄС і уряду Німеччини.