Борги перед ДП "НАЕК "Енергоатом" за вироблену електроенергію призвели до фінансових проблем у компанії / Фото УНІАН

Борги перед ДП "НАЕК "Енергоатом" за вироблену електроенергію призвели до виникнення фінансових проблем компанії: затримки з виплатою заробітної плати, заборгованості з виплати податків і відсотків за кредитами, затримки оплати купівлі свіжого ядерного палива та ін.

Читайте такожЕнергоатом: критична ситуація на енергоринку вимагає негайних і рішучих дій

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив заступник голови Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України Олексій Лич.

Відео дня

"Окрім затримки виплати з/п у повному обсязі, з'явилась заборгованість з оплатою податків, відсотків за кредитами, оплати за СЯП (свіже ядерне паливо. – УНІАН.), оплати підрядникам, що несе додатковий тягар у вигляді штрафних санкцій, робить ситуацію катастрофічною", – написав він, додавши, що до такої ситуації призвели неплатежі з ринку та падіння споживання електроенергії.

Заступник голови Атомпрофспілки також зазначив, що 6 квітня він обговорив складну ситуацію в компанії з т.в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Віталієм Шубіним.

"Проінформував про складну ситуацію в "Енергоатомі". Він (Шубін. – УНІАН.) проінформував про дії, що вживаються Міністерством. Сподіваюсь, що вони будуть успішними", – додав Лич.

Як повідомляло агентство ExPro, 2 квітня "Енергоатом-Трейдинг" опублікував оцінку боргу ДП "Гарантований покупець" перед компанією за лютий-березень 2020 року на рівні 5 млрд грн (підтверджений борг за лютий – 3 млрд грн), разом з тим борг НЕК "Укренерго" перед "Енергоатомом" за врегулювання небалансів становить 400 млн грн. Ці борги, згідно з повідомленням трейдингового підрозділу, негативно впливають на фінансовий стан генеруючої компанії.