Ілюстрація REUTERS

Асоціація Укрметалургпром, що об'єднує провідні металургійні підприємства та гірничо-збагачувальні комбінати України, вимагає виключити всі російські компанії з Всесвітньої асоціації виробників сталі Worldsteel. Про це йдеться в офіційному листі. 

"Всесвітня асоціація виробників сталі – найбільша й найавторитетніша галузева асоціація. Проте, на жаль, серед її поважних учасників є представники окупантів – компанія "Євраз" Магнітогорський металургійний комбінат, "Металоінвест", група НЛМК, Трубна металургійна компанія, "Северсталь", асоціація "Русская сталь" та інші. Ми вважаємо ці російські компанії посібниками терористів, що фінансують війну. З їх мовчазної згоди колись життєдайний метал перетворився на руйнівний, призначений для кривавої розправи над українським народом. Їх метал став руйнівним, призначеним для кривавої розправи над українським народом", – йдеться у листі. 

Як зазначено у листі, українська металургійна спільнота усіма силами допомогає армії, організує гуманітарну допомогу, не зупиняє роботу підприємств там, де це можливо, підтримуючи економіку країни.

Відео дня

"Багато металургів і гірників приєдналися до лав українських збройних сил, щоб захищати свою батьківщину. Бомбосховища металургійних та гірничодобувних підприємств стали другою оселею для жителів Маріуполя, Авдіївки, Кривого Рогу, Запоріжжя й інших українських міст", – зазначається у листі.

Гірничо-металургійна група "Метінвест" придбає для територіальної оборони України засоби захисту в умовах війни – бронежилети, каски та аптечки, компанія виділила на це EUR10 млн. Крім того, у Польщі створили гуманітарний хаб на базі компанії "Метінвест". На ньому акумулюється допомога від європейських країн для українців.

ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" виділило $2 млн на забезпечення гуманітарних потреб України під час війни з Росією. 

Підприємство перерахувало $1 млн на банківський рахунок українського уряду для гуманітарних цілей: забезпечення житлом, продуктами харчування, ліками та одягом біженців та переміщених осіб. Компанія також виділила додатковий $1 млн на надання гуманітарної допомоги у місті Кривий Ріг – забезпечення медичними засобами та обладнанням місцевих лікарень, насамперед тих, де лікуватимуть поранених.