Ілюстрація REUTERS

За останні п'ять років суттєво зросла кількість українських трудових мігрантів, які хотіли б залишитися в Польщі на термін від трьох років і довше.

Про це йдеться в дослідженні Національного банку Польщі.

Читайте такожБез допомоги заробітчан Естонія не змогла зібрати врожай полуниці - згнили десятки тонн

Відео дня

24% опитаних трудових мігрантів заявили, що хотіли б залишитися в країні на постійній основі. Ще 14% хотіли б залишитися на строк від трьох років. 23% заробітчан сказали, що планують перебувати в Польщі рік або менше.

Серед мігрантів, що працюють у Варшаві, 52% хочуть залишитися в країні на термін від трьох років. У 2015 році таких було лише 8%. Тоді приблизно 80% працюючих у польській столиці українських мігрантів планували залишатися в країні менше року.

Хронологія подій

У квітні 2020 року Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів готовий до переговорів з європейськими країнами, які висловлять бажання офіційно запросити українських робітниківна сезонні роботи.

6 травня 2020 року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про те, що заборони на виїзд сезонних робітників або трудових мігрантівне існує.

У липні 2020 року виробникам полуниці в Естонії довелося залишити на полях десятки тонн ягід, так як у них не було достатньої кількості працівників для збору врожаю з-за коронавирусных обмежень.