Кухар на новорічному ярмарку може заробити за день 800 гривень / фото УНІАН

Перед новорічними святами в Україні роботодавці стали частіше шукати співробітників на сезонну роботу - зараз особливо популярні вакансії продавців ялинок, охоронців і кухарів.

Як пише "Обозреватель", про це розповіла керівник відділу по роботі з партнерами Jooble Олена Кирильєвніна.

За її словами, специфіка сезонної роботи полягає в тому, що оплата там часто проводиться щодня.

Відео дня

"Такий формат співпраці влаштовує роботодавців, адже специфіка роботи іноді змушує їх швидко знаходити людей і справлятися з плинністю кадрів. Здобувачам, з їхнього боку, щоденна оплата теж зручна - у багатьох людей, які влаштовуються на такі роботи, немає значної фінансової подушки", - пояснила експерт.

Читайте такожТисяча доларів на місяць: українські роботодавці шукають ТікТок-фахівців

За її словами, найбільше таких вакансій доступно в Києві, проте їх число зростає і в інших містах, особливо мільйонниках. Роботодавці готові платити 700-800 гривень на день також кухарям, які готують глінтвейн. Саме його продають на багатьох новорічних ярмарках і локаціях. В середньому кухарям пропонують за зміну 800 гривень.

Ще однією популярною вакансією зараз є охоронець точок продажу ялинок. Найчастіше працювати потрібно вночі, за одну зміну можна заробити близько 500 гривень.

Як повідомляв УНІАН, За останній місяць осені у порівнянні з жовтнем в Україні на 18% зросла кількість вакансій на ринку праці. Найпопулярнішою спеціальністю в листопаді можна вважати різноробочого, а також збирачів, вантажників, електриків і пакувальників.