photo by Alexander Prokopenko

Лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко прокоментувала підвищення ціни на газ для населення на 23,5%.

Як йдеться в заяві політика на сайті політсили, таке рішення призведе до того, що на новий опалювальний сезон ціна на газ і тарифи на тепло будуть на 23,5% вищі. За оцінкою Тимошенко, для абсолютної  більшості людей у країні – «це справжній шок» і «катастрофа, яка заштовхає українців у таку нішу бідності, з якої вийти вже практично буде дуже важко».

«Чому відбулося це підняття цін на газ, а як наслідок – тарифів на тепло? Тому що найкращі родовища України вже розібрані корумпованим оточенням Порошенка. І за ті 7 місяців, які залишилися до завершення їх влади, вони, видобуваючи газ із наших власних українських родовищ, хочуть покласти знову на свої офшорні рахунки мільярди. За рахунок кожної української родини», – стверджує Тимошенко.

Відео дня

Лідерка «Батьківщини» звернулася до депутатів всіх рівнів із закликом стати на захист людей, які їх обирали. «Я закликаю всіх депутатів всіх рівнів – обласних, районних, міських – негайно скликати позачергові сесії і звернутися до президента Порошенка негайно скасувати цей злочин перед людьми, це ще одне необґрунтоване підвищення цін на газ і тарифів на тепло», – йдеться в заяві.

Вона також окремо звернулася до спікера парламенту Андрія Парубія і депутатів Верховної Ради з проханням «негайно ініціювати скликання позачергової сесії для того, щоб розглянути це питання і зупинити це жорстоке поводження з людьми». «Якщо зараз депутати, всі політичні сили не прореагують на це, зроблять вигляд, що нічого не відбувається, – більшість родин просто нездатні будуть пережити цю зиму», – вважає політик.

Також Тимошенко зазначила, що масове скасування субсидій – це ще один удар по українцях. «Відбувається так, як я і попереджала: що спочатку задеруть ціни на газ і тепло, а потім поскасовують субсидії, які були просто тимчасовим знеболюючим засобом», – пояснила вона.

«Я також хочу повідомити, що коли ця влада на чолі з президентом буде усунута шляхом демократичних виборів через 7 місяців, я гарантую вам, що тарифи на газ і на тепло будуть мінімум вдвічі зменшені, мінімум! А то, можливо, ще і в два з половиною рази. Тому що зараз це спонтанне підвищення цін на газ  взагалі перейшло всі межі. І кожен, кожен, хто брав участь в злочинному, необґрунтованому підвищенні тарифів на газ і на тепло, буде за це відповідати за Кримінальним кодексом. Нікому це не зійде з рук!», – пообіцяла Тимошенко.

Нардеп окремо звернулася до президента із закликом «припинити цей геноцид по відношенню до українського народу» і зупинитись «в своїй жадібності заробляти гроші на людському горі».