Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про внесення змін до Кінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік».

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 6 листопада ухвалила Закон "Про внесення змін до Кінцевих положень Закону України "Про державний бюджет на 2012 рік".

Відео дня

За законом до 31 грудня 2012 року скасовується дія частини 5 розділу VІІ ("Фінансове забезпечення виконання програми») Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки, затвердженої відповідним законом України.

Механізм фінансування держпрограми припускав, що рішення про виділення коштів на інвестиційні та пілотні проекти у сфері ЖКГ ухвалюються наступним чином. Якщо проект реалізується в Києві, Севастополі та інших обласних центрах, рішення про виділення бюджетних асигнувань ухвалюється за умови підтвердження фінансування проектів з місцевих бюджетів та інших джерел у розмірі менше 100% суми, виділеної з бюджету. Якщо проект реалізується в містах республіканського значення, рішення про виділення бюджетних асигнувань ухвалюється за умови підтвердження фінансування проектів з місцевих бюджетів та інших джерел у розмірі не менше 70% суми, виділеної з бюджету. Якщо проект реалізується в інших містах, рішення про виділення бюджетних асигнувань ухвалюється за умови підтвердження фінансування проектів з місцевих бюджетів та інших джерел у розмірі менше 20% суми, виділеної з бюджету.

До того кошти з державного бюджету передбачалося спрямувати в місцеві бюджети у вигляді цільової субвенції.

Закон про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства прийняли в червні 2009 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стара Рада "подарує" Україні антисоціальний бюджет