/ novanews.com.ua

Найбільший приватний енергохолдинг України ДТЕК, підконтрольний бізнесменові Рінату Ахметову, переоформив частину пакетів акцій трьох активів на нідерландську «дочку» DTEK Energy BV.

Про це йдеться в повідомленнях ДТЕК в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Зокрема, пакет акцій кіпрської DTEK Holdings limited «Донецькобленерго» зменшився до 40,06% з 70,52%, в той же час частка нідерландської DTEK Energy BV збільшилася до 31,44% з 0%.

Відео дня

Пакет акцій донецької «ДТЕК Енерго» в «Західенерго» зменшився до 0% з 12,24%, водночас частка нідерландської DTEK Energy BV збільшилася до 27,13% з 14,89%.

Пакет акцій кіпрської DTEK Holdings limited у шахті «Комсомолець Донбасу» зменшився до 0% з 44,65%, донецькій «ДТЕК Енерго» зменшився до 45,08% з 50,84%, в той же час частка нідерландської DTEK Energy BV збільшилася з 0% до 50,23%.

Довідка УНІАН. У вугільний блок ДТЕК входять «ДТЕК Павлоградвугілля» (об'єднує 10 шахт), «ДТЕК Добропіллявугілля» (5 шахт), «ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу», «ДТЕК Ровенькиантрацит» (6 шахт і 3 збагачувальні фабрики), «ДТЕК Свердловантрацит» (5 шахт і 3 збагачувальні фабрики), «Шахта «Білозерська» і п'ять збагачувальних фабрик.

Сегмент генерації представлений «ДТЕК Східенерго», «ДТЕК Західенерго» і «ДТЕК Дніпроенерго».

Компанія «Сервіс-Інвест», «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля», «ДТЕК Донецькобленерго» та ПАТ «Дніпрообленерго» представляють сегмент передавання та продажу електроенергії.

До складу ДТЕК входить «Київенерго», яке генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві.

ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент».