Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів планує створити електронну карту, на якій у режимі онлайн відображатиметься реальна ситуація з наявністю інтернет-покриття в кожному населеному пункті України.

Читайте такожМобільні оператори домовилися про перерозподіл частот, що дозволить за 1,5 року покрити 4G майже всю Україну

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

"Одна з цілей міністерства - протягом 3-х років всі без винятку населені пункти та їх соціальні об'єкти забезпечити високошвидкісним доступом до інтернету. Упевнений, що це сильно вплине на темпи розвитку держави і бізнесу", - заявив Федоров.

За його словами, сьогодні відбулася зустріч із зацікавленими стейкхолдерами і підписання сторонами відповідного меморандуму. "Асоціації, міжнародний бізнес, регулятор, профільні депутати", - уточнив міністр.

На даний час розробляється методологія, визначено формат комунікацій і призначено відповідальних осіб.

"Звичайно ж, з можливістю дати зворотний зв'язок, відповідає швидкість результатам дослідження чи ні", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, за даними Офісу ефективного регулювання, в Україні 16 млн абонентів не можуть скористатися 3G і 4G зв'язком через відсутність у сільській місцевості відповідних станцій, які проводять сигнал.

У травні тодішній президент Петро Порошенко підписав указ про забезпечення умов для запуску 5G в Україні. Документ дасть змогу запрацювати системі зв'язку п'ятого покоління в Україні вже в 2020 році.

14 вересня Федоров заявив, що Міністерство цифрової трансформації планує найближчими роками забезпечити доступ до швидкісного інтернету жителів усіх населених пунктів України. Також він висловив думку, що необхідно законодавчо визначити мінімальну швидкість інтернету в Україні.

За його словами, щоб перейти до впровадження в Україні інтернету стандарту 5G, необхідно виправити існуючі недоліки зв'язку попередніх поколінь. Зараз міністерство працює над повноцінним впровадженням 3G і 4G на території всієї країни.