Ілюстрація REUTERS

В останні два роки продажі смартфонів поступово падають, оскільки користувачі не поспішають оновлювати свої пристрої так часто, як раніше. Але тепер, схоже, ситуація змінилася. Останній звіт Strategy Analytics свідчить, що глобальні поставки смартфонів минулого кварталу зросли на 2% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Читайте такожУ США найбільші оператори відмовляться від SMS: замінять додатком

За даними Strategy Analytics, продажі смартфонів збільшилися з 359,8 млн пристроїв (у третьому кварталі 2018 року) до 366,3 млн одиниць (у третьому кварталі 2019 року), пише itc.ua.

Відео дня

Як пояснюють в компанії, зростання зумовлене сильною конкуренцією і зниженням цін, а споживачі вибирають моделі з більшими дисплеями і можливістю підключення до мереж 5G.

Зростання минулого кварталу було викликане, головним чином, успішними продажами у компаній Samsung і Huawei. Зокрема, продажі Samsung зросли на 8% порівняно з третім кварталом 2018 року, а продажі Huawei – на значні 29%. Samsung досягла успіху з випуском Galaxy Note 10, і Huawei подолала поточні регуляторні проблеми в Північній Америці, збільшивши продажі в Китаї.

Водночас обсяги продажів смартфонів Apple знизилися на 3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Але в подальшому ситуація може стабілізуватися завдяки нижчим цінам на iPhone 11 і підвищенню попиту в США і країнах Азії.

До п'ятірки лідерів також увійшли компанії Xiaomi і OPPO. При цьому Xiaomi демонструє хороші продажі в Індії та Китаї, хоча і стикається з сильною конкуренцією від брендів Huawei і Realme. Водночас OPPO активно виходить за межі Китаю і нарощує свою присутність в країнах Західної Європи. Зазначимо, з недавнього часу цей бренд також офіційно представлений і в Україні.