Ілюстрація REUTERS

Наступного року Samsung планує виробити 300 мільйонів смартфонів, з яких приблизно 60 мільйонів (20%) поставить китайський ODM-виробник Wingtech.

Читайте такожMotorola назвала терміни виходу гнучкого Razr 2019 в Європі

Про це повідомляє Reuters з посиланням на людей, знайомих з планами корейського виробника.

Відео дня

"З великою часткою ймовірності можна сказати, що стороннім компаніям Samsung передасть виробництво бюджетних і середньорівневих моделей Galaxy A, тоді як флагманські моделі будуть збиратися на власних заводах Samsung в Індії та В'єтнамі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед клієнтів Wingtech, що є найбільшим у світі контрактним виробником смартфонів, значаться такі світові виробники Huawei, Xiaomi та Oppo. Крім того, сама Samsung замовляла у Wingtech збірку Galaxy A6s.

"Минулого місяця Samsung закрила свій останній завод з виробництва смартфонів у Китаї, щоб скоротити виробничі витрати. Сторонні китайські компанії, які працюють на умовах ODM, пропонують нижчі ціни на компоненти й можуть збирати смартфони за нижчих витрат", - нагадує видання.

Таким чином, це (передача частини замовлень на складання смартфонів стороннім виробникам) в перспективі дозволить Samsung знизити витрати й, можливо, навіть опустити ціни на бюджетні та середньорівневі смартфони, посиливши позиції компанії в боротьбі з основними конкурентами - Huawei та Xiaomi. От тільки вже зараз в мережі висловлюються побоювання, що це може негативно позначитися на якості. В Samsung ж запевняють, що за якістю вироблені за схемою ODM смартфони будуть в точності такими ж, як зібрані на власних лініях Samsung.