Канал матиме розважально-інформаційний формат / фото rusbase.vc

В Офісі президента України планують, що новий канал для окупованих територій розпочне повноцінне мовлення з наступного тижня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник керівника Офісу президента Юрій Костюк під час презентації концепції нового телеканалу «ДОМ/ДІМ» для тимчасово окупованих територій.

За словами в.о. генерального директора телеканалу UATV Юлії Островської, за роки окупації домінування на тимчасово окупованих територіях отримали російські телеканали.

Відео дня

«Головна наша мета виправити цю ситуацію», - наголосила вона.

Островська зазначила, що канал матиме розважально-інформаційний формат, його завданням буде «ментальне повернення мешканців тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму шляхом донесення основного повідомлення: Україна - наш дім», а метою розвінчання міфів пропаганди про Україну, створення джерела об'єктивної інформації та повернення політичного, культурного та суспільного життя України у порядок денний мешканців ТОТ.

Читайте такожВ Україні запустили канал для окупованих територій

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко уточнив, що наразі канал не має власного контенту і планує виходити на власне виробництво поступово - протягом двох років.

За його словами, в найближчі дні канал розпочне виробництво новин, а згодом і власних шоу, а поки транслюватиме розважальний контент, який надають медіа-групи «1+1 media», «Україна», «Інтер» та «Star Light Media».

Своєю чергою заступник голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв підкреслив, що вищезгадані медіа-групи надаватимуть лише розважальний контент і не матимуть впливу на інформаційний політику каналу.

Він зауважив, що законного способу створити новий канал на базі каналів UA:Крим та UA:Донбас немає, адже він буде заповнений продуктами приватних медіа-груп.

За його словами, сигнал каналу покриватиме всю територію окупованого Донбасу, однак через рельєф Криму зможе покрити лише його північну степову частину та частину узбережжя, а далі на заваді сигналу стануть гори.

Потураєв підкреслив, що не виключається й використання окупаційною російською владою засобів радіоелектронної боротьби.

За його словами, в ефірі каналу використовуватимуть терміни, які вживаються в міжнародних документах: незаконні збройні формування, країна агресор, лінія розмежування або контактну лінія та інші.

«Ніхто не буду на цьому каналі говорити про повстанців чи громадянську війну», - наголосив він.

Читайте такожУ "Слузі народу" порівняли запуск телеканалу для ОРДЛО та Криму з атомною бомбою

Перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук зазначив, що оскільки канал має обмежені права на контент, то він поки не мовитиме на супутник, а буде доступний лише у форматі цифрового мовлення Т2.

За словами Костюка, канал буде двомовний, робитиме як загальнонаціональні новини, так і регіональні новини з Донбасу та Криму.

«Зараз у нас у тестовому режимі вже мовлення почалося інформаційне, а ми хотіли би з наступного тижня розпочати (повноцінне - УНІАН), якщо ми знайдемо оптимальну модель, щоб нас не звинуватили в тому, що це необ'єктивні новини», - розповів Костюк.