Ілюстрація REUTERS

Близько двох тижнів тому Apple попередила про перебої з поставками iPhone через вимушене призупинення заводів виробничих партнерів в Китаї, зумовлене карантином через коронавірус. Але, схоже, дефіцитом нових моделей ситуація не обмежиться — проблем з ремонтом з високою часткою ймовірності також не уникнути.

Читайте такожApple виплатить $500 мільйонів через погану роботу старих iPhone

Відео дня

Apple вже поінформувала співробітників служби технічної підтримки про скорочення обсягу запасів нових iPhone, призначених для гарантійного обміну. Про це Bloomberg анонімно розповіли кілька співробітників магазинів Apple. Власне, за даними Bloomberg, Apple вже відчуває нестачу деяких версій смартфонів iPhone 11 і планшетів iPad Pro, передає itc.ua.

Таким чином, в майбутньому при зверненні в сервіс для гарантійної заміни iPhone, який не підлягає ремонту, можуть виникнути проблеми. Як повідомляється, складські запаси таких iPhone для обміну будуть обмежені протягом наступних двох-чотирьох тижнів. Також йдеться, що в деяких магазинах Apple не вистачає окремих деталей. Тобто, дрібний ремонт, який зазвичай виконується прямо в магазині, також буде неможливий. Іншими словами, зараз власникам iPhone краще бути максимально обережними та не кидати свої пристрої, щоб не опинитися в становищі, коли не можна відремонтувати його, ні купити новий апарат.

У внутрішніх інструкціях Apple кажуть, що магазини мають право відправляти нові iPhone покупцям поштою, як тільки вони з'являться в наявності, або здавати в оренду інші моделі iPhone до тих пір, поки не з'явиться заміна.

Bloomberg відзначає, що Apple знову відкрила більшість магазинів Apple Store в Китаї, які раніше були закриті через побоювання поширення коронавірусу COVID-19. Це може бути ознакою того, що інші частини бізнесу Apple незабаром теж відновляться і почнуть функціонувати у звичайному режимі. За оцінками Apple, дефіцит триватиме до чотирьох тижнів і, ймовірно, компанія вже працює над тим, щоб якомога швидше відновити запаси комплектуючих і запасних iPhone для обміну.