У липні Київстар включив зв'язок 4G на частотах 900 МГц у 420 населених пунктах

У липні 2021 року Київстар активував технологію 4G на 167 базових станціях. В результаті ще 80 тисяч жителів України в 420 населених пунктах отримали можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету.

Зокрема, це населені пункти Богородичне, Олексієво-Дружківка, Старомлинівка, Стародубівка, Урожайне в Донецькій області, Гульськ в Житомирській, Довголука, Чорнушовичі у Львівській, Кочубеївка в Полтавській, Березівське, Кам'янка, Кленове в Харківській області.

У 1 кварталі 2021 року Київстар інвестував у розвиток нових технологій зв'язку понад 1 млрд грн, що дозволило істотно збільшити територію мережі 4G. Завдяки цьому кількість абонентів, які скористалися швидкісним мобільним інтернетом, збільшилася в 1 кварталі 2021 на 24,3%. А споживання мегабайтів на одного абонента зросло на 27,5%. На сьогодні зв'язком 4G в мережі Київстар користується майже 10 мільйонів осіб.

Відео дня

Київстар встановив в Україні понад 15 тисяч базових станцій, на яких активована технологія LTE (4G). В результаті понад 88,5% населення України може користуватися доступом до послуг 4G в мережі оператора. Компанія продовжує будівництво мобільних мереж нового покоління, щоб до 2022 року доступ до 4G був у 90% населення.

Нові технології мобільного зв'язку надають людям більше можливостей для бізнесу, освіти, отримання дистанційних медичних консультацій, доступ до адміністративних послуг т. д. Щоб скористатися послугою, досить смартфона, який підтримує технологію LTE/4G, і SIM-карти (USIM), яку можна безкоштовно отримати в оператора.

Мобільні оператори прискорили розвиток 4G завдяки перерозподілу радіочастот діапазону 900 мгц. Базові станції, що працюють на цих частотах, охоплюють великі території, що важливо для будівництва мобільних мереж у віддалених населених пунктах. Для цього Київстар добровільно поділився радіочастотним спектром 900 МГц і 1800 МГц з іншими учасниками ринку. Це дозволило мобільним операторам сформувати суцільні смуги радіочастот, що необхідно для надання послуг швидкісної мобільної передачі даних.

Довідка. Київстар - найбільший український оператор телекомунікацій, якого обрали близько 26 млн абонентів мобільного зв'язку та понад 1 млн абонентів "Домашнього Інтернету". Компанія надає послуги на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G. на сьогодні 88,5% населення України живе в зоні мережі LTE Київстар.

Компанія лідирує на ринку мобільного, фіксованого зв'язку, Інтернету і конвергентних послуг (зв'язок, інтернет, ТБ). Київстар надає інноваційні рішення з використанням Big Data, IoT, Cloud solutions, мобільні фінансові послуги та ін. Для стартап-компаній створена унікальна платформа Open API з можливістю використовувати аналітичні дані оператора для розробки цифрових продуктів. Акціонери Київстар - міжнародна група VEON, головний офіс у Нідерландах.

Акції групи знаходяться в обігу на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) і Euronext (Амстердам). Київстар 23 роки працює в Україні, і визнаний як найдорожчий бренд України, найбільший платник податків на ринку зв'язку, Кращий роботодавець і соціально відповідальна компанія.