Ілюстрація REUTERS

Бізнес-спільнота піддає сумніву аргументи "Укрзалізниці", згідно з яким тарифи на послуги УЗ мають зрости на 14,2% вже з квітня.

Про це йдеться у статті видання Uaprom.info.

Зокрема, на думку аграріїв, підвищення вартості послуг "Укрзалізниці" повинне супроводжуватися чітким планом з покращення інфраструктури. Про це заявив генеральний директор "Українського клубу аграрного бізнесу" Тарас Висоцький.

Відео дня

"Якщо разом з індексацією буде представлений чіткий план з використання додаткових надходжень для інвестицій в інфраструктуру, локомотиви, вагони, ремонт полотна, тобто те, що в перспективі забезпечить впевненість у перевезеннях, покращить їх якість, то ми можемо на це погоджуватися. На жаль, зараз індексація базується на інфляційних чинниках, але не підтверджується чітким фінансово-інвестиційним планом, через що вона сприймається вороже", - зазначив Висоцький.

Водночас, в асоціації "Укрцемент" заявили, що формування тарифу має залежати від якісних показників роботи "Укрзалізниці".

"На ті ж показники рентабельності можна вийти шляхом збільшення не вартості, а кількості перевезень за нижчим тарифом", заявив менеджер з екології та технологій асоціації "Укрцемент".

Індексація тарифів, на його думку, має бути збалансованою з показниками якості обслуговування на ринку залізничних перевезень.