УЗ підвищить оклади своїх працівників / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" з 1 липня підвищить на 10% оклади і годинні тарифні ставки понад 250 тис. працівників відомства. Про це повідомив голова "Укрзалізниці" Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також«Укрзалізниця» почала здавати майно в оренду

«Практично 1,5 млрд грн виділяємо на підвищення заробітної плати залізничникам. Це рішення прийняли правлінням сьогодні, і воно набуде чинності вже з 1 липня. На 10% підвищуємо оклади та годинні тарифні ставки понад 250 тисячам працівникам», - написав він.

Відео дня

При цьому Кравцов зазначив, що збільшення зарплати не стосується керівництва (менеджменту компанії, керівників напрямів, виробничих підрозділів та їхніх заступників).

«Середня зарплата в компанії - вища за середню по Україні на 20%. Це близько 10 500 грн. Можна багато сперечатися щодо цієї цифри, але в окремих містах оплата в рази вища, ніж можуть запропонувати інші підприємства в регіонах», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, у травні Профспілка залізничників і транспортних будівельників України проводила акцію протесту біля будівлі Кабінету міністрів з вимогою підвищити зарплату для залізничників у 2019 році на 25%, а також з вимогою держпідтримки та зменшення податкового навантаження на «Укрзалізницю».

Довідка УНІАН. «Укрзалізниця» - публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.