В Україні можуть ухвалити новий закон про розмитнення авто / фото УНІАН

В Україні можуть ухвалити закон, який передбачає розмитнення авто за близько 35% від його вартості з урахуванням всіх податків.

Читайте такожУ поліції розповіли, як штрафують власників «євроблях»

Про це повідомили представники громадської організації «АвтоЄвроСила» на своїй сторінці в Facebook після обговорення цього питання під час круглого столу в Міністерстві інфраструктури.

Відео дня

«Були присутні представники Міністерства фінансів, Мінекономіки та Мінекології. Також, представники ДФС та митної служби. Головною тезою розмови була думка, що потрібно приймати законодавство, яке буде стосуватися всіх автомобілів... Узагальнюючи всю дискусію, можна прийти до висновку, що ставка буде 35%. Це буде формула закону 2611 (існуюча формула – УНІАН), але без коефіцієнта віку. Плюс ПДВ і мито. Це вийде приблизно 35%», - сказав один з представників «АвтоЄвроСили» Іван Казачук.

За його словами, є всі шанси на ухвалення закону зі згаданим коефіцієнтом.

«Якщо його затвердять, то за авто вартістю тисячу євро в бюджет потрібно буде сплатити приблизно 350 євро», - сказав він.

Водночас, Казачук зазначив, що у Мінфіну є деякі питання до такої формули, адже поки не зрозуміло, чи отримуватиме держбюджет потрібні надходження.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів відклав введення штрафів для власників нерозмитнених авто на єврономерах, так званих "євроблях", до 1 січня 2020 року.

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією на початку жовтня зажадали від Верховної Ради зареєструвати їхній законопроект про доступне розмитнення автомобілів на єврономерах, визнати цей законопроект як невідкладний і передати його на голосування в парламент.