"Укрзалізниця" і німецькі залізниці, за словами німецького екс-депутата, домовляються про оновлення інфраструктури / фото facebook/Kravtsov.Evg

Deutsche Bahn з урядом України і найбільшим українським залізничним перевізником "Укрзалізницею" опрацьовує питання стратегічного партнерства.

Про це, як пише ЦТС, на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник директора Берлінського центру вивчення Східної Європи і екс-депутат Бундестагу Дмитро Стратієвський.

За його інформацією, представники німецького концерну планують відвідати Київ найближчими днями. "Альянс з Deutsche Bahn - це цікаво для України, в першу чергу, технологіями та інвестиціями в оновлення інфраструктури. Безсумнівно, лідерам німецького ринку є чим поділитися з українськими колегами. До цього процесу планують підключитися Deutsche Bank і E. ON", - каже екс-депутат.

Відео дня

Нагадаємо, у вересні 2019 року президент Володимир Зеленський доручив Кабміну і МІУ розробити план реструктуризації "Укрзалізниці", який передбачає поділ компанії на трьох операторів: інфраструктурного, вантажного і пасажирського, а також виробничий блок.

Пізніше міністр Владислав Криклій обіцяв визначитися з керівництвом УЗ найближчим часом.

У самій компанії зазначають, що поділ підприємства на трьох операторів - вантажного, пасажирського та інфраструктурного - планується завершити до кінця 2021 року.