Киян без спецбилетов закликали "не брати штурмом" громадський транспорт / фото УНІАН

Окремі категорії пасажирів зі спеціальними квитками будуть оплачувати проїзд як зазвичай.

Читайте такожДля більшості киян закриють громадський транспорт: хто зможе користуватися спецмаршрутами

Про це повідомили в прес-службі Київської міськдержадміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

Відео дня

"Щоб уникнути будь-яких маніпуляцій, повідомляю, що проїзд у громадському транспорті, який буде перевозити лише окремі категорії пасажирів, буде здійснюватися не безкоштовно. Тобто, пасажири зі спецперепустками, користуючись громадським транспортом за визначеними маршрутами, зможуть придбати квиток, скористатися проїзним, карткою киянина або Kyiv Smart Card", - пояснив Поворозник.

Він закликав киян, які не працюють в галузях, що забезпечують життєдіяльність країни та міста, і які не мають спецквитків, "не брати штурмом" автобуси, тролейбуси чи трамваї.

"Залишайтеся вдома! Якщо є критична необхідність виїхати в місто, скористайтесь приватним транспортом, таксі або транспортом підприємств, на яких ви працюєте. Громадський транспорт на період введених обмежень, буде перевозити виключно людей, які працюють, щоб забезпечити життєдіяльність міста", - підкреслив він.

У КМДА нагадали, що з 23 березня громадський транспорт столиці буде перевозити виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя міста і країни.

Крім того, пасажирам потрібно буде мати спеціальний квиток, який вони повинні отримати в установі, на підприємстві чи в організації, де працюють. У КМДА відзначають, що їздити в транспорті можна лише при наявності спеціального квитка для проїзду в міському транспорті, посвідчення особи, а також при наявності засоби індивідуального захисту - медичної маски.

Поліція буде забезпечувати дотримання громадського порядку та обмежень на зупинках. Крім того, в кожній одиниці наземного громадського транспорту будуть присутніми не менше двох співробітників поліції і представник громадського формування "Муніципальна охорона". Вони будуть перевіряти спеціальні квитки, посвідчення особи та наявність засобів індивідуального захисту.

Читайте також: